Ring oss: 018 - 472 15 00
Mindsnake webbyrå i Uppsala

Bli synlig med sökmotoroptimering

En hemsida utan besökare är som en butik utan besökare.


När en potentiell kund till er söker efter er produkt eller tjänst på nätet använder de en sökmotor, exempelvis Google. Om er hemsida ligger långt ner i listan med sökresultat är det sannolikt att kunden hittar ett konkurrerande företag istället. Det här kan ni ändra på. Med sökmotoroptimering hamnar er hemsida högre upp i listan med sökresultat. Ni blir alltså lättare att hitta och får mer trafik till hemsidan. Därmed får ni också chansen att presentera er för fler potentiella kunder.

Kontakta mig

När man utför SEO så börjar webbyrån med nulägesanalys.

Steg 1: Nulägesanalys


Nulägesanalysen är en förstudie där vi tittar närmare på ert företags hemsida avseende sidrankning, uppbyggnad och innehåll samt bestämmer vilka insatser som behöver genomföras. Resultatet presenteras i en rapport.

Steg 2 i sökmotoroptimering är en sökordsanalys webbyrån gör med kunden.

Steg 2: Sökordsanalys


Under en workshop tar vi tillsammans fram cirka 5 sökord som är högrelevanta då en potentiell kund söker efter er. Vi utgår ifrån relevanta sökord i er bransch, företagets verksamhet, produkter och tjänster, kompetenser m.m. och använder sedan speciella analysverktyg för att se vilka ord som kommer att ge bästa effekt.

Våran webbyrå i Uppsala utför en On-page optimering av din hemsida när du valt SEO

Steg 3: On-page optimering


On-page-optimering handlar om att nyttja resultatet från sökordsanalysen så att texter, bilder, länkar och annat innehåll på hemsidan använder sig av sökorden på bästa sätt. Arbetet inkluderar även text som inte syns för en besökare utan ligger dold i hemsidans källkod. Exempelvis så kallade alt-taggar och metabeskrivningar.

Inom SEO så gör vår webbyrå ett länkbygge för din hemsida.

Steg 4: Off-page optimering


Off-page-optimering handlar om att nyttja resultatet från sökordsanalysen så att innehåll på andra hemsidor använder sig av de relevanta sökorden på bästa sätt. Enkelt uttryckt handlar det om att arbeta med så kallad inlänkning, alltså länkar från andra hemsidor som leder till er hemsida.

Mindsnake Webbyrå i Uppsala uppföljer alltid sitt sökmotoroptimerings arbete med rapporter till våra kunder.

Steg 5: Uppföljning


När det grundläggande arbetet är genomfört så mäter och följer vi utvecklingen av er position på sökmotorerna med hjälp av speciella analysverktyg och genomför justeringar som förstärker effekten av det grundläggande arbetet. Varje månad skickar vi en rapport så att ni kan följa utvecklingen.

Tilläggstjänster

Konverteringsoptimering gör besökare till kunder

Konverteringsoptimering


Vad skulle det betyda om ni fick tio gånger fler förfrågningar från er hemsida? Vi utgår från fakta om hur era besökarna navigerar och interagerar med er hemsida. Vi analyserar och förändrar både innehåll och design på hemsidan så att fler och fler av besökarna väljer att ta kontakt med er och bli kund hos er. Konverteringsoptimering omvandlar besökare på er hemsida till kunder.

Webbyrån kan även hjälpa till i SEO arbetet med sponsrade länkar.

Google AdWords


Google AdWords är en tjänst som ”garanterar” att din hemsida visas på första sidan vid sökning av en viss kombination av ord, exempelvis ”Städning Uppsala”. Du lägger upp en budget och betalar för antalet klick som sökningen genererar. Vi hjälper dig att arbeta med tjänsten, ger råd, värderar och registrerar relevanta sökord mm.

Google Business för företag


Google My Business


Google My Business handlar om att effektivt kombinera Google Search, Google Plus och Google Maps. Vi hjälper er att presentera ert varumärke där kunderna söker er. Det hjälper er att få fler lojala kunder som dessutom delar sin uppskattning genom betyg och recensioner för att rekommendera er till andra.


"Vi hade funderat ett tag på hur vi skulle göra för att synas bättre på nätet och komma högre upp på Google, men inte riktigt vetat hur vi skulle gå till väga. När vi sedan fick kontakt med Mindsnake som också gjort vår hemsida så tog det bara ett par veckor så var vi uppe på första sidan på Google, bla med hjälp av att dom sökordsoptimerade sidan. Vi är jättenöjda! Synd bara att vi inte gjort det tidigare."

Vattholma Mekano AB
Carina Björck, Medgrundare & VD

"Bara någon vecka efter att Mindsnake avslutat sitt seo-arbete med min hemsida låg den på förstasidan på Google, och det utan adwords. Snyggt jobbat! På Mindsnake jobbar man systematiskt och noggrant, samt att man är tydlig med vad man gör och varför - det är en av anledningarna till att företaget upplevs som seriöst och trovärdigt. Speciellt när det gäller sökordsoptimering som annars är en snårig bransch med många oseriösa företag."

Silas Metallkonst
Silas Engström, Grundare
"Mindsnake har på ett proffsigt och personligt sätt byggt vår hemsida som nu blivit vårt ansikte utåt. Genom deras effektiva sökmotoroptimering har vi på 3 veckor vandrat från sidan 17 till 1:a sidan vid sökning på Google. Detta är sannerligen värt en guldmedalj.
Oavsett om man kollar på en dator eller en mobiltelefon så ser hemsidan riktigt bra ut!"

Erlandsson Interiör AB
Claes Erlandsson, Grundare & VD

Vill du synas högre på Google?

Du kan kontakta oss direkt på telefon 018 - 472 15 00
eller fylla i formuläret nedan så återkommer vi till dig.
Skicka

Kontakta oss

Fredrik Axelsson

018-472 15 01