Ring oss: 018 - 472 15 00
Mindsnake webbyrå i Uppsala

Konverteringsoptimering

Omvandla dina besökare till kunder


Vad skulle det betyda om ni fick tio gånger fler förfrågningar från er hemsida? Hög placering på Google med hjälp av sökmotoroptimering är viktigt för att få trafik till er hemsida. Men när besökaren väl är där blir det viktigt att hen tar kontakt med er och bli kund. Annars är trafiken inte lika mycket värd. Arbetet utgår från fakta om hur era besökarna navigerar och interagerar med er hemsida. Med hjälp av olika verktyg sitter vi som en "fluga på väggen" och följer det besökarna gör. Lockas man klicka på aktuella erbjudanden? Hittar man fram till kontaktsidan? Lämnar man hemsidan kort efter att man sett startsidan? Vi analyserar och förändrar både innehåll och design på hemsidan så att fler och fler av besökarna väljer att ta kontakt med er och bli kund hos er. Konverteringsoptimering omvandlar besökare på er hemsida till kunder.
Kontakta mig

Djupanalys för konverteringsoptimering


Steg 1: Djupanalys

Djupanalysen är en förstudie där vi tittar närmare på er hemsidas uppbyggnad, innehåll och trafiken samt bestämmer vilka insatser som behöver genomföras för att öka konverteringen av besökare till kunder. Resultatet presenteras i en rapport.

Initialt arbete för konverteringsoptimeringSteg 2: Initialt arbete

Vi börjar med det viktigaste punkterna från djupanalysen. De som har störst effekt och kan genomföras direkt. Det kan vara ny eller förbättrad design, om strukturera innehållet genom att dela upp befintliga sidor på fler eller färre eller att byta ut ord som kanske skrämmer besökaren till andra ord som lockar.

Uppföljning av konverteringsoptimeringSteg 3: Uppföljning

Arbetet fortsätter med nya mätningar där vi följer resultatet från det initiala arbetet och löpande genomför justeringar som ytterligare förstärker effekten. Arbetet utgår alltid från en analys av hur besökarna navigerar och interagerar med hemsidan. Specifika detaljer vi tittar på inkluderar vilka sidor som inte besöks alls eller de som har hög avvisningsfrekvens. Målet är hela tiden att öka antalet besökare som stannar på hemsidan och blir kund hos er. Varje månad får ni en rapport så att ni kan följa utvecklingen.

Vill du ha fler kunder?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.
Skicka

Kontakta oss

Fredrik Axelsson om konverteringsoptimering

Fredrik Axelsson

018-472 15 01