Ring oss: 018 - 472 15 00
Mindsnake webbyrå i Uppsala


Ett enklare alternativ till Joomla


Joomla har länge varit ett populärt CMS att använda sig av,
men det finns problem med Joomla som gör det till svårstartat och riskfyllt.
Webbsajts CMS är ett enklare alternativ till Joomla som löser de problemen.

Hjälpvideo för att komma igång

 

Problemet med Joomla


Joomla är ett av de mest populära CMSen i modern tid, 
utvecklingen av Joomla har även det förbättrats sen starten 2005 

Men problemet med Joomla ligger i startsträckan att komma igång, 
samt de säkerhetsrisker som uppkommer vid vissa uppdateringar

För att förtydliga - en vanlig historia


En driftig men relativt vanlig tekniskt kunnig person hade gett sig fanken på att bygga upp en billig men snygg och funktionell hemsida. Joomla blev valet då han hört mycket gott om detta CMS. Efter att ha fattat beslutet om detta CMS var det bara att köra igång. Tyvärr visade sig första problemet med Joomla här, då det inte bara är att sätta sig ner och börja, utan det krävdes mycket ny inlärning innan man kunde börja utforma en hemsida. Efter många timmars tittande på olika videos, och inläsning av dokument kunde man sätta igång.

Äntligen kunde man börja utveckla! Mycket var fortfarande en inlärning och "trial-and-error" innan man började effektivisera byggandet av sidan. Men efter lite tid var en relativt snygg och enkel sida publicerad på nätet. Dock hade små problem länkade till databasen börjat visa sig, men det var inte mer än att man kunde läsa sig till lösningen på ett forum eller två.

Med en klar och enkel sida gick tankarna mot att utveckla sidan till en mer avancerad affärslösning. Det här krävde dock en bättre utvecklare och letandet påbörjades. Över nätet fick man tag på en relativt billig men kompetent utvecklare som gick framåt mot målen man satt upp.

Målen började nås och hemsidan började närma sig en mer avancerad modell som gav företaget mer fördelar i kundhantering.Tyvärr uppdaterades vissa viktiga delar dåligt, vilket lämnade en säkerhetslucka för intrång. Något som en vecka senare täcktes igen med ytterligare en ny uppdatering. Det var tyvärr försent. Någon hade hackat åt sig viktig information kring kunderna som utnyttjades, och detta gav företaget väldigt dåligt rykte. Ett bättre alternativ till joomla när det kom till säkerhet hade varit att föredra.

Det som startade med en enkel sida hade nu satt företaget i väldigt dålig sits... 


Den här historien är tyvärr mer vanligt än man tror, och egentligen är en Joomla en ett bra CMS om man antingen har timmarna att lära sig CMSet, eller vill jobba med utvecklare som kan det. Vill man ha en enklare sida där man kan få uppbackning genom fri support kräver ett bättre och enklare alternativ till Joomla, till exempel Webbsajts CMS.Ett enklare alternativ till Joomla


Webbsajt har därför utvecklat ett CMS som inte bara löser
problemen med Joomla, och är ett enkelt alternativ till Joomla. 
Webbsajt tar även 100% ansvar som utvecklare för att din sida ska hålla genom tiden. 
En del i detta är den support som ingår för att göra hemsidan så bra som det går. 

Drar man igång en hemsida vill man ha full kontroll på den och innehållet, men ofta vill man också kunna be om 
hjälp för att utveckla den framåt utan några problem. Där kommer Webbsajts support till stor nytta,
och vi står vid din sida hela tiden från enkel idé till en otroligt avancerad och affärsutvecklad hemsida.

För att du ska känna på hur enkelt CMSet är kan du testa att gå in gratis i vår demoversion och prova själv. 
CMSet är webbläsar-baserat och lättarbetat. Ovan finns en video som visar hur man jobbar i det, 
och längre ner på sidan finns fördelar/nackdelar med vårt alternativ till Joomla.


Jämförelse Webbsajt CMS och Joomla

För- och Nackdelar

Jämförelse
Joomla
Webbsajt CMS
Enkelt att starta

Mallar & Teman

Redigera innehåll

Hjälp & Support

Utveckling av sidan

Säkerhet på sidan

+

+++

+++

+++

+

+


+++

+

+++

+++

+++

+++

Sammanfattning av jämförelsen:


När det kommer till att bygga upp hemsidan från start så har Joomla en lång startsträcka då man behöver en hel del förkunskaper innan man kan börja utveckla. Webbsajts CMS är otroligt lätt att starta i, framför allt om man utgår ifrån en malldesign man tycker om och vill bygga upp en enkel hemsida med information.

Att välja till mallar och teman i Joomla ger ett mycket större utbud, men där ska man passa sig för att ta ett för gammalt tema då det kan vara dåligt synkroniserat med de senaste uppdateringarna. Webbsajts mallar är inte lika många, men de är uppdaterade och helt kompatibla med alla plug-ins och moduler som man kan lägga till. Att lägga till en webshopsmodul är därför ett väldigt enkelt uppdrag i Webbsajts CMS som i det avseendet är ett bättre alternativ till Joomla.

När man redigerar innehåll i Joomla så är det inte lika lätt som när man gör det med Webbsajts CMS, eftersom Joomla till största delen ska redigeras via "backend" alltså inte där man ser sidan. Webbsajts CMS kan man med enkelhet ändra innehållet i via den synliga delen på sidan, vilket gör det otroligt lätt att jobba upp nya texter. Här är Webbsajt också ett bättre alternativ till Joomla. Den här delen kan du också med lätthet prova på själv och se själv hur enkelt det är.

Hjälp och support finns det mängder av i Joomla. Från forum, till hjälpcenter, till utvecklare och konsulter. Webbsajt har istället en obegränsad support man kan nå under arbetstimmarna, där vi hjälper dig med det du vill ha genomfört. Båda CMSen är här bra, fast på olika sätt.

Utvecklingen av sidan sker på olika sätt i de båda CMSen. Webbsajt är ett bättre alternativ till Joomla när det kommer till att skapa en helt skräddarsydd och anpassad affärslösning då Webbsajts CMS är designat att vara extremt robust för utveckling. Joomla är bra, men bäst är det som en enklare sida som man kan använda för att få igång sin verksamhet online.Vad tycker våra kunder?

”Mindsnake har hjälpt oss förnya och förbättra vår hemsida. Vi hamnar alltid högt på Google när man söker efter ett tryckeri och vi får minst två-tre stycken konkreta förfrågningar via frågeformuläret på vår hemsida varje dag."

Marie Tesséus Ling & Johan Tesséus 
Fyris-Tryck
Fyris-tryck har vallt Ett enklare alternativ till Joomla

Några av våra CMS kunder

Kreativ teknik kör med enklare alternativ till Joomla

Ett enklare alternativ till Joomla har nu NOX

Ett enklare alternativ till Joomla har Zetterbergs    

gk-bageriet kör med ett enklare alternativ till Joomla

Uppsala spa är nöjda med Ett enklare alternativ till Joomla

Bläckpatron har ett system som är Ett enklare alternativ till Joomla

Ett enklare alternativ till Joomla för Kungsängs teknik

UIGF har ett enklare alternativ till Joomla


Falestam har Ett enklare alternativ till Joomla
UB.se kör ett enklare alternativ till Joomla
Marma Gård har ett enklare alternativ till Joomla

akh kör med ett enklare alternativ till Joomla